SJST op Twinkeltoernooi: veel judoplezier en succes

Op zaterdag 21 januari 2017 werd in Gilze het Twinkeltoernooi gehouden door Judodistrict Zuid-Nederland.

Shogaisha Judoschool Tilburg (SJST) ging met 6 judoka’s naar dit altijd gezellige toernooi voor judoka’s met een beperking.

Iedere judoka mocht 3 wedstrijden judoën in een poule-systeem.

Het ging er gemoedelijk aan toe en alle judoka’s moedigden elkaar aan. Maar eenmaal tegenover elkaar op de mat kon er maar één winnen. Er werd dan ook fanatiek gestreden.

Voor SJST haalden Timo Horsten en Eric Verbaandert eerste plaatsen, zij wonnen al hun wedstrijden. Timo had de primeur, het allereerste ‘goud’ voor de club die nu een paar jaar aan de weg timmert. Eric won al zijn wedstrijden met ippon.

Tweede plaatsen waren er voor een goed judoënde Victor Rouws en Nick Kloppenburg. Nick moest in zijn poule alleen Eric voor zich dulden, hij draaide prima wedstrijden.

Verdienstelijke derde plaatsen waren er voor Anouk Peeters, die elke wedstrijd beter ging judoën, en Max Muijrers, die ook een goed toernooi had.

Judoleraar Emile Heesters was ronduit blij en trots op de prestaties van zijn g-judoka’s.

 Sinds kort heet bij de Judobond Nederland het g-judo anders: voortaan spreekt men van aangepast judo. Door de naamswijziging wordt benadrukt dat niet naar de onmogelijkheden van de judoka met een beperking wordt gekeken, maar juist naar wat de judoka wèl kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.