De weg naar 2de dan

Judo is een prachtige sport voor iedereen, mét of zonder beperkingen. Dat weten we allemaal bij Shogaisha Judo School Tilburg.

Vorig jaar heb ik mijn 2de dan judo gehaald. Hier ben ik ontzettend trots op. Daarom is het fijn om dit artikel met jullie te delen.

In het artikel* wordt beschreven hoe ik in 2019 mijn 2e Dan judo-examen met aanpassingen heb gehaald en daarmee ook mijn judoleraar A diploma. Het is een relaas over volhouden en doorzetten, in de zoektocht naar de mogelijkheden voor de 2e Dan.

Het traject naar het behalen van de 2e Dan graad met aanpassingen werd ook een primeur voor het district Zuid-Nederland. Meer daarover in het artikel.

Mijn uke Marco Brosens en ik werden intensief begeleid en geadviseerd door judoleraar Toine de Roy van Judovereniging Kuatsu Prinsenbeek. Toine coördineerde ook de samenwerking tussen meerdere partijen.

De goede samenwerking tussen de Nationale Commissie Aangepast Judo, de Districtsgraden Commissie Judo Zuid-Nederland en Toine, Marco en mijzelf, heeft ertoe geleid dat de op het examen toegepaste methode op het punt staat een landelijke standaard te worden.

V.l.n.r.: Marco Brosens, Emile Heesters en judoleraar Toine de Roy

Het artikel staat hieronder in de link. Veel leesplezier!

Met dank aan de NVJJL (Nederlandse Vereniging Van Jiu Jitsu en Judo Leerkrachten), die mij toestemming heeft verleend om het artikel op de Shogaisha Judo site te plaatsen.

Hartelijke groet,

Emile

*Bron: Budomagazine NVJJL, nummer 4 -van december 2020- blz. 22 e.v., “De weg naar een 2e dan judo-examen met aanpassingen”